Αυξητική Στήθους
Αυξητική Στήθους

Πλαστικη ΣτηθουΣ – Αυξητικη των Μαστων

Αυξητική Στήθους. Ένας Πλαστικός Χειρουργός σου εξηγεί σε 7 λεπτά τι πρέπει να ξέρεις

Η αυξητική των μαστών, η ευρέως γνωστή ως πλαστική στήθους περιλαμβάνει τη χρήση των ενθεμάτων σιλικόνης ή λίπους δια της λιπομεταφοράς με στόχο την αύξηση του μεγέθους του στήθους σας. Αυτή η διαδικασία μπορεί επίσης να αποκαταστήσει τον χαμένο όγκο του μαστού μετά από απώλεια βάρους ή μετά την εγκυμοσύνη, να επιτύχει ένα πιο στρογγυλεμένο σχήμα του μαστού ή να βελτιώσει τη φυσική ασυμμετρία των μαστών (ανισομαστία).

Τι μπορεί να επιτύχει η χειρουργική επέμβαση αυξητικής των μαστών;

 1. Να αυξήσει  την πληρότητα και την προβολή του στήθους σας
 2. Να βελτιώσει αισθητικά την ισορροπία του μαστού και το περίγραμμά του
 3. Να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας

Τα ενθέματα στήθους μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή ή τραυματισμό.

Ποια ασθενής είναι καλή υποψήφια για την αυξητική του μαστού;

Η αυξητική του μαστού είναι μια βαθιά προσωπική υπόθεση, και είναι σημαντικό ότι το κάνετε για σας και όχι για κάποιον άλλο. Η ικανοποίηση των ασθενών είναι υψηλή, ειδικά όταν θέλουν τη διαδικασία οι ίδιοι.

Μπορεί να είστε υποψήφια για αυξητική του μαστού  εάν:

 • Είστε σωματικά υγιείς και δεν είστε έγκυος ή θηλάζετε
 • Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες
 • Τα στήθη σας είναι πλήρως ανεπτυγμένα
 • Σας ενοχλεί η αίσθηση ότι τα στήθη σας είναι πολύ μικρά
 • Είστε δυσαρεστημένες με το στήθος σας σε σχήμα και όγκο μετά την εγκυμοσύνη
 • Είστε δυσαρεστημένες με το πάνω μέρος του στήθους σας που εμφανίζεται “άδειο”
 • Τα στήθη σας  είναι ασύμμετρα
 • Ένα ή και τα δύο στήθη απέτυχαν να αναπτυχθούν κανονικά ή έχουν επίμηκες σχήμα

Κατά τη διάρκεια του πρώτου σας ραντεβού με τον πλαστικό χειρουργό προετοιμαστείτε για να συζητήσετε:

 1. Γιατί θέλετε χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού, τις προσδοκίες σας και το επιθυμητό αποτέλεσμα
 2. Ιατρικές παθήσεις, αλλεργίες φαρμάκων και προηγούμενες ιατρικές θεραπείες
 3. Τρέχοντα φάρμακα, βιταμίνες, φυτικά συμπληρώματα, αλκοόλ, καπνός
 4. Οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού και αποτελέσματα τυχόν μαστογραφιών ή προηγούμενων βιοψιών

Ο πλαστικός χειρουργός σας θα:

 1. αξιολογήσει τη γενική κατάσταση της υγείας σας και τυχόν προϋπάρχοντα θέματα υγείας ή παράγοντες κινδύνου
 2. εξετάσει και θα αξιολογήσει το μέγεθος και το σχήμα του στήθους σας, την ποιότητα του δέρματος και τη θέση της θηλής και της θηλαίας άλω
 3. τραβήξει φωτογραφίες
 4. συζητήσει τις επιλογές σας και θα σας συστήσει επιλογές
 5. συζητήσει πιθανές επιπλοκές

Ποιοι τύποι ενθεμάτων στήθους είναι διαθέσιμοι

Ενθέματα με φυσιολογικό ορό

Τα ενθέματα με φυσιολογικό ορό περιέχουν αποστειρωμένο θαλασσινό νερό. Σε περίπτωση διαρροής του κελύφους του ενθέματος ο φυσιολογικός ορός θα απορροφηθεί και φυσικά θα αποβληθεί από το σώμα.

Τα ενθέματα με φυσιολογικό ορό παρέχουν ένα ομοιόμορφο σχήμα και σταθερότητα και είναι επιστημονικά εγκεκριμένα για την αυξητική στήθους σε γυναίκες ηλικίας 18 ετών ή περισσότερο.

Ενθέματα σιλικόνης

Τα ενθέματα σιλικόνης περιέχουν την ουσία της σιλικόνης. Η σιλικόνη δίνει την αίσθηση του φυσικού ιστού του μαστού. Εάν το ένθεμα υποστεί ρήξη,  διαρρεύσει, η γέλη σιλικόνης μπορεί να παραμείνει εντός του κελύφους του ενθέματος ή μπορεί να διαφύγει στην τσέπη στήθους εκτός κελύφους. Ένα ένθεμα που διαρρέει γεμάτο με γέλη σιλικόνης δεν θα καταρρεύσει.

Εάν επιλέξετε ενθέματα σιλικόνης, μπορεί να χρειαστεί να επισκεφθείτε τον πλαστικό χειρουργό σας τακτικά για να βεβαιωθείτε ότι τα ενθέματα λειτουργούν σωστά. Ένας υπέρηχος ή μαγνητική τομογραφία μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση των ενθεμάτων στήθους.

Τα εμφυτεύματα στήθους σιλικόνης είναι επιστημονικά εγκεκριμένα για την αυξητική στήθους σε γυναίκες ηλικίας 22 ετών ή περισσότερο.

H εγκατάσταση του ενθέματος στην οργανική τσέπη του

Τα κατασκευασμένα ενθέματα στήθους αναπτύσσουν ουλώδη ιστό για να κολλήσουν στον υποκείμενο ιστό, καθιστώντας τα λιγότερο πιθανό να κινούνται στο εσωτερικό του μαστού.

Η δημιουργία ουλώδους ιστού προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα στη μείωση του κινδύνου δημιουργίας κάψας.

Πόσο κοστίζει η αυξητική του στήθους;

Ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα σχετικά με την αυξητική του στήθους είναι πόσο κοστίζει η αυξητική στήθους

Το κόστος επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, και το ξέρουμε μετά την πρώτη επίσκεψη που είναι δωρεάν.

Οι παράγοντες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Ενθέματα

Υπάρχει μια διαφορά στο κόστος μεταξύ των εμφυτευμάτων σιλικόνης και των εμφυτευμάτων μαστού με φυσιολογικό ορό. Επίσης το κόστος μεταβάλλεται ανάλογα και με το μέγεθος των εκθεμάτων.
Τα ανατομικά είναι πιο ακριβά σε σχέση με τα στρογγυλά.
Ακόμα και ιδίου σχήματος ενθέματα, μπορεί να έχουν διαφορές μεταξύ τους ως προς την ποιότητα.

Ιατρικά κόστη

Μερικά από αυτά είναι:  Αναισθησία, Κόστος χειρουργικής επέμβασης, Χρεώσεις του χειρουργού, Φάρμακα μετά τη θεραπεία, Ενδύματα μετά την εγχείρηση

Ποια είναι τα βήματα της χειρουργικής επέμβασης αυξητικής του μαστού

Βήμα 1 – Αναισθησία

Τα φάρμακα χορηγούνται για την άνεσή σας κατά τη διάρκεια της χειρουργικής διαδικασίας. Οι επιλογές περιλαμβάνουν ενδοφλέβια καταστολή και γενική αναισθησία. Ο γιατρός σας θα σας συστήσει την καλύτερη επιλογή.

Βήμα 2 – Η τομή

Οι τομές γίνονται σε δυσδιάκριτες περιοχές για να ελαχιστοποιηθούν οι ορατές ουλές. Εσείς και ο πλαστικός χειρουργός σας θα συζητήσετε ποιες επιλογές τομής είναι κατάλληλες για το επιθυμητό αποτέλεσμά σας. Οι επιλογές τομής περιλαμβάνουν:

Τομές Αυξητικής Στήθους

 • την περιθηλαία τομή (γύρω από τη θηλαία άλω)
 • την υπομάστιο τομή (κάτω από τον μαστό)
 • τη μασχαλιαία τομή

Οι τομές ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του ενθέματος του στήθους, το βαθμό αύξησης του μεγέθους του στήθους σας που επιθυμείτε, την ιδιαίτερη ανατομία σας και την προτίμηση ασθενούς-χειρουργού.

Βήμα 3 – Εισαγωγή και τοποθέτηση του ενθέματος του στήθους

τοποθέτηση-ενθέματος-στήθους

Μετά την τομή ένα ένθεμα στήθους εισάγεται σε μια τσέπη είτε:

A. Κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ

Β. Ακριβώς πίσω από τον ιστό του μαστού, πάνω από τον μείζονα θωρακικό μυ

Η μέθοδος εισαγωγής και τοποθέτησης του ενθέματος στήθους εξαρτάται από τον τύπο του ενθέματος, τον επιθυμητό βαθμό αύξησης του μεγέθους, τον τύπο του σώματός σας και τις συστάσεις του χειρουργού σας.

Βήμα 4 – Κλείσιμο των τομών

κλείσιμο-τομών

Οι τομές κλείνουν με πολυεπίπεδα ράμματα στον ιστό του μαστού και με ράμματα, κόλλα δέρματος ή χειρουργική ταινία για να κλείσει το δέρμα.

Με την πάροδο του χρόνου οι γραμμές τομής θα εξασθενίσουν. Η ποιότητα της ουλής εξαρτάται από πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής σας προδιάθεσης, την έκθεση του σώματός σας στη νικοτίνη και τη μόλυνση.

Βήμα 5 – Δείτε τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της αύξησης του μαστού είναι άμεσα ορατά.

Τι πρέπει να περιμένω κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης μετά από αυξητική του μαστού μου;

Αμέσως μόλις τελειώσει το χειρουργείο, ο χειρουργός σας θα τοποθετήσει μία ελαστική περίδεση στο στήθος σας, την οποία θα αφαιρέσει τη δεύτερη μετεγχειρητική ημέρα.

Θα πρέπει να φορέσετε στη συνέχεια ένα σουτιέν υποστήριξης για να ελαχιστοποιήσετε το πρήξιμο και να υποστηρίξετε το στήθος σας καθώς αποθεραπεύεται για διάστημα 6 εβδομάδων.

Πριν φύγετε από την κλινική, θα σας δοθούν συγκεκριμένες μετεγχειρητικές οδηγίες και ένα ραντεβού παρακολούθησης με τον πλαστικό χειρουργό σας. Μπορεί επίσης να λάβετε φάρμακα ή μια συνταγή. Τα συνταγογραφούμενα φάρμακά σας μπορεί να περιλαμβάνουν παυσίπονα και ένα αντιβιοτικό για την πρόληψη της μόλυνσης.

Φορέστε το ένδυμα υποστήριξής σας (ένα σουτιέν ή μια ελαστική ζώνη) όλο το εικοσιτετράωρο σύμφωνα με τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού σας. Οι οδηγίες ποικίλλουν ανάλογα με την κάθε ασθενή, έτσι είναι σημαντικό να ακολουθήσετε προσεκτικά όλες τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού σας.

Επίσης, είναι δυνατόν να υπάρξει μια αιμορραγία στις τσέπες γύρω από τα ενθέματα στήθους τις πρώτες ημέρες, ώστε να μην είναι εύκολο να πάρετε την άδεια να αυξήσετε το επίπεδο δραστηριότητάς σας. Ο οξύς πόνος συνήθως υποχωρεί μετά από μία έως πέντε ημέρες, αλλά μπορεί να αντιμετωπίσετε πόνο και πρήξιμο για μερικές εβδομάδες. Συνεχίστε την άσκηση και την κανονική δραστηριότητα σύμφωνα με τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού σας.

Ποια αποτελέσματα πρέπει να περιμένω μετά από χειρουργική επέμβαση αύξησης στηθών;

Ενώ μια αύξηση του μεγέθους του μαστού είναι άμεσα εμφανής, τα τελικά αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν μερικές εβδομάδες καθώς το πρήξιμο συνεχίζει να υποχωρεί και το δέρμα να τεντώνει. Οι γραμμές των τομών μπορεί να χρειαστούν αρκετούς μήνες  για να εξασθενίσουν.

Για να επιτύχετε βέλτιστα αποτελέσματα αύξησης στηθών, ακολουθήστε τις μετεγχειρητικές οδηγίες του χειρουργού σας και επιστρέψτε για τις τακτικές σας επισκέψεις.

πλαστική στήθους πριν και μετά 2

 

πλαστική στήθους πριν και μετά 1

πλαστική στήθους πριν και μετά 3

πλαστική στήθους πριν και μετά 4

 

ΠΑΛΛΑΝΤΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πλαστικός Χειρουργός - Κηφισιά


ΑΘΗΝΑ

Όθωνος 99, Κηφισιά

210.808.69.30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

contact_divider