Εισολκή Θηλής
Εισολκή Θηλής

Εισολκη ΘηληΣ

Εισολκή της θηλής σημαίνει να μην εξέχει από το μαστό η θηλή, όπως είναι το πιο συνηθισμένο, αλλά να είναι τραβηγμένη προς τα μέσα.

Μπορεί να οφείλεται στο ότι οι γαλακτοφόροι πόροι, δηλαδή τα σωληνάκια που μεταφέρουν το γάλα από τον αδένα προς τη θηλή, είναι κοντύτεροι από το συνηθισμένο. Σε άλλες περιπτώσεις η εισολκή της θηλής μπορεί να οφείλεται σε χειρουργικές επεμβάσεις που προηγήθηκαν στην περιοχή, σε μόλυνση ή γενικότερα σε κάποια φλεγμονή των γαλακτοφόρων πόρων.

Κάποιες λίγες φορές μπορεί να οφείλεται και σε καρκίνο του μαστού. Γενικά, θεωρείται ένα αισθητικό πρόβλημα, όμως συνήθως δημιουργεί κάποια λειτουργικά προβλήματα, όπως αδυναμία θηλασμού. Εισολκή θηλής μπορεί να έχουν άντρες και γυναίκες και μπορεί να αφορά στη μία ή και στις δύο θηλές. Επίσης, μπορεί να μην είναι μονίμως σε κατάσταση εισολκής, αλλά σε στιγμές ερεθισμού να προεξέχει προς τα έξω.

Η εισολκή της θηλής, ανεξάρτητα από την προέλευσή της, μπορεί να αντιμετωπιστεί από την πλαστική χειρουργική, η οποία βοηθά στην εξάλειψη της συγκεκριμένης λειτουργικής και αισθητικής φυσιολογικής διαταραχής της αρχιτεκτονικής του μαστού. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται βοηθούν ώστε να επηρεαστεί κατά το ελάχιστο δυνατό ο θηλασμός σε μια γυναίκα που ενδιαφέρεται να τεκνοποιήσει και θηλάσει.

Η επέμβαση

Η επέμβαση συνήθως γίνεται με τοπική αναισθησία και χρειάζεται λιγότερο από μία ώρα. Μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με άλλες αισθητικές επεμβάσεις όπως αυξητική μαστών, μειωτική μαστών, ανόρθωση μαστών.

Η επέμβαση αυτή αποσκοπεί στο να απελευθερώσει τον ινώδη ιστό ή τους μη αρκετά ανεπτυγμένους γαλακτοφόρους πόρους. Μία πολύ μικρή τομή γίνεται στη βάση της θηλής. Η τομή αυτή, όταν επουλωθεί, αφήνει ένα σημάδι, το οποίο είναι ανεπαίσθητο. Ο πλαστικός χειρουργός με ένα πολύ λεπτό εργαλείο κόβει τον ινώδη ιστό ή τους κοντούς γαλακτοφόρους πόρους. Κατόπιν μπαίνει ένα εσωτερικό ράμμα, το οποίο κρατάει τους ιστούς στην επιθυμητή θέση.

Σε ελαφριές περιπτώσεις οι γαλακτοφόροι πόροι μπορεί να διατηρηθούν και επομένως ο θηλασμός να είναι εφικτός. Σε πιο έντονο βαθμό προβλήματος όμως, θα πρέπει να κοπούν, οπότε ο μελλοντικός θηλασμός αποκλείεται. Ούτως ή άλλως βέβαια τα άτομα με εισολκή θηλής δεν μπορούν να θηλάσουν έστω και εάν δεν κάνουν την επέμβαση. Επίσης, κάποιες φορές μπ

ΠΑΛΛΑΝΤΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πλαστικός Χειρουργός - Κηφισιά


ΑΘΗΝΑ

Όθωνος 99, Κηφισιά

210.808.69.30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

contact_divider