Μειωτική Στήθους
Μειωτική Στήθους

Μειωτικη ΣτηθουΣ

Μεγάλα στήθη που προκαλούν πόνο στην πλάτη;

Η χειρουργική επέμβαση μειωτικής του μαστού προσφέρει την ανακούφιση.

Μία από τις πιο συχνά ζητούμενες και πιο επιτυχείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής είναι η γυναικεία μείωση του μαστού.

Πολλές γυναίκες υποφέρουν από συμπτώματα που προκαλούνται από το βάρος του στήθους τους. Δυστυχώς, οι μη χειρουργικές θεραπείες συχνά παρέχουν ελάχιστη ή καθόλου ανακούφιση.

Μειωτική Στήθους

Πολλές γυναίκες με μεγάλα στήθη υποφέρουν από χρόνιο πόνο στην πλάτη

Ο ιατρικός όρος για τα μεγάλα στήθη είναι μεγαλομαστία, και όταν τα μεγάλα στήθη προκαλούν πόνο και άλλα φυσικά προβλήματα η κατάσταση ονομάζεται συμπτωματική μεγαλομαστία.

Το υπερβολικά μεγάλο στήθος μπορεί να προκαλέσει διαταραχές σε πολλαπλά συστήματα του σώματος. Επιπλέον, ο αντίκτυπος της μεγαλομαστίας μπορεί να συμβάλει στην παχυσαρκία μειώνοντας την ικανότητα άσκησης μιας γυναίκας.

Τα συμπτώματα της μεγαλομαστίας περιλαμβάνουν χρόνιο πόνο πίσω στον αυχένα , την πλάτη και τον ώμο, στο θωρακικό τοίχωμα καθώς και πονοκεφάλους.

Επιπλέον η μεγαλομαστία συμβάλλει καθοριστικά στην  κακή στάση του σώματος, στο μούδιασμα και το μυρμήγκιασμα των χεριών , σε διαταραχές του ύπνου, στα εξανθήματα κάτω και μεταξύ των μαστών και στη μειωμένη ικανότητα άσκησης.

Κάποια από τα συμπτώματα μπορεί να είναι παρόμοια με εκείνα της αρθρίτιδας του αυχένα ή των προβλημάτων των μεσοσπονδύλιων δίσκων, με το σύνδρομο θωρακικής εξόδου, τις ημικρανίες και μια ποικιλία από άλλες νόσους.

Για τους περισσότερους ασθενείς η διάγνωση της συμπτωματικής μεγαλομαστίας είναι απλή και δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη δοκιμασία.

Μπορούν τα συμπτώματα των υπέρβαρων μαστών να αντιμετωπιστούν χωρίς χειρουργική επέμβαση; 

Ήπια και διαλείποντα συμπτώματα μπορούν  να ανακουφιστούν με αντιφλεγμονώδη φάρμακα, με τη χρήση θερμότητας, την εφαρμογή μασάζ, χειροπρακτικής και φυσιοθεραπεία.

Δυστυχώς, για τις γυναίκες με πιο σοβαρά και επίμονα συμπτώματα, τέτοιες θεραπείες σπάνια παρέχουν μόνιμη ανακούφιση.

Το χαμηλό ποσοστό επιτυχίας των μη χειρουργικών θεραπειών για αυτούς τους ασθενείς έχει τεκμηριωθεί καλά στην ιατρική βιβλιογραφία.

Τι γίνεται με τα ειδικά σουτιέν υποστήριξης; Η καλή υποστήριξη με τα σουτιέν δεν είναι πάντα ευεργετική, καθώς μπορεί να επιδεινώσει το λαιμό, θωρακικό τοίχωμα, και τα συμπτώματα του ώμου.

Βοηθάει η απώλεια βάρους;

Ενώ συχνά είναι επιθυμητή για λόγους υγείας, η απώλεια βάρους έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι δεν είναι αποτελεσματική θεραπεία για τα συμπτώματα που σχετίζονται με υπέρβαρα στήθη. Όλα έχουν να κάνουν με τη βαρύτητα.

Ένα μεγάλο στήθος γίνεται σταδιακά μακρύτερο και βαρύτερο λόγω των επιπτώσεων της βαρύτητας, όχι επειδή το δέρμα του μαστού εκτείνεται ως εμβαδό, αλλά επειδή αυξάνεται σε όγκο.

Το δέρμα του μαστού είναι βαρύ και συμβάλλει σημαντικά στο συνολικό βάρος του μαστού. Επιπλέον,  οποιαδήποτε αύξηση του όγκου του δέρματος του μαστού είναι μόνιμη, δηλαδή δεν είναι αναστρέψιμη με την απώλεια βάρους.

Γιατί μία γυναίκα να προβεί σε μειωτική του μαστού;

Η χειρουργική επέμβαση μειωτικής του μαστού, που ονομάζεται επίσης μειωτική του μαστού, είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία για τη συμπτωματική μακρομαστία, επειδή αντιμετωπίζεται άμεσα η αιτία των συμπτωμάτων.

Πολυάριθμες ιατρικές μελέτες έχουν τεκμηριώσει τα οφέλη της χειρουργικής επέμβασης μείωσης του μαστού για τις γυναίκες με συμπτώματα που σχετίζονται με το υπερβολικό βάρος του μαστού. Αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν βελτιωμένη σωματική λειτουργία, ανακούφιση από τον πόνο, βελτιωμένη στάση σώματος, βελτιωμένη λειτουργία των πνευμόνων, βελτιωμένη ποιότητα του ύπνου, μειωμένη συχνότητα πονοκεφάλων καθώς και βελτιωμένη απεικόνιση του μαστού για μαστογραφία.

Μειωτική Στήθους

Τα ποσοστά ικανοποίησης των ασθενών μετά τη μειωτική του μαστού είναι πολύ υψηλά και είναι  σπάνια η ασθενής που δεν θα βιώσει σημαντική ανακούφιση από τα συμπτώματά της μετά από χειρουργική επέμβαση.

Η χειρουργική επέμβαση μειωτικής του μαστού είναι ένα τυπικό μέρος της ειδικότητας της πλαστικής χειρουργικής , αν και όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί δεν έχουν την ίδια εμπειρία.

Μερικοί χειρουργοί στέλνουν τους ασθενείς τους στο σπίτι την ημέρα της χειρουργικής επέμβασης, ενώ άλλοι προτιμούν τους ασθενείς τους να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο. Σε κάθε περίπτωση, οι ασθενείς θα έχουν χειρουργική επέμβαση με γενική αναισθησία.

Η φροντίδα της τομής μετά από τη χειρουργική επέμβαση δεν είναι δύσκολη, αν και οι μικρές καθυστερήσεις στην επούλωση είναι συχνές.

Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν τις πλήρεις δραστηριότητές τους μέσα σε έξι εβδομάδες, αλλά το τελικό σχήμα του μαστού δεν θα είναι εμφανές για πολλούς μήνες.

Επίσης, οι γυναίκες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλες οι επεμβάσεις του μαστού δημιουργούν ουλές που μπορεί να επηρεάσουν την ερμηνεία του ακτινολόγου μιας μελλοντικής μαστογραφίας, ο οποίος και μπορεί να απαιτήσει περαιτέρω αξιολόγηση.

 

Μειωτική Στήθους πριν και μετά

ΠΑΛΛΑΝΤΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πλαστικός Χειρουργός - Κηφισιά


ΑΘΗΝΑ

Όθωνος 99, Κηφισιά

210.808.69.30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

contact_divider