Λιποαναρρόφηση
Λιποαναρρόφηση

Λιποαναρροφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι μία ασφαλής επεμβατική μέθοδος που έχει ως στόχο την αφαίρεση του τοπικού λίπους από περιοχές του σώματος όπως η κοιλιά, οι μηροί, οι βραχίονες, η μέση κ.α. δίνοντας  συμμετρία τόσο σε γυναίκες αλλά και άντρες.

•    ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ: Ποικίλει ανάλογα με την έκταση των περιοχών
•    ΤΥΠΟΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ: Γενική ή τοπική αναισθησία
•    ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ : 1ημέρα

ΕΝΔΕΙΞΗ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ
Παρουσία τοπικού λίπους το οποί δεν εξαφανίζεται μετά από δίαιτα η στοχευμένη σωματική άσκηση.
Ανωμαλία περιγράμματος κυρίως μετά από χειρουργικές επεμβάσεις.
Διαταραχές στη κατανομή του λίπους μπορεί να αντιμετωπισθούν με λιποαναρρόφηση. Αυτή εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές του σώματος – ιδίως στη περιοχή των ισχίων (π.χ. λαβές του έρωτα) , γλουτούς , μηρούς, γόνατα , κοιλία , στήθος (γυναικομαστία σε άνδρες)  βραχίονες και τράχηλο.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ
Ανάλογα με τη περιοχή της λιποαναρρόφησης διενεργούνται τομές 2-4 χιλιοστών από όπου διέρχεται η κάνουλα της λιποαναρρόφησης. Με το πέρας της επέμβασης οι τομές αυτές συρράπτονται με ράμματα.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ:
•    Κορσέ για 6 εβδομάδες.
•    Αφαίρεση ραμμάτων μετά από 10 ημέρες.
•     Η μετεγχειρητική φροντίδα των ουλών (μασάζ με σιλικονούχο γέλη ) ξεκινά μετά από την αφαίρεση των ραμμάτων.
•    Αποφυγή έντονων δραστηριοτήτων και άθλησης για 4 – 6 εβδομάδες.

Λιποαναρρόφηση. Tι πρέπει να ξέρεις

Ποτέ δεν θα πρέπει να δούμε τη λιποαναρρόφηση σαν μία επέμβαση κατά την οποία μπορεί κάποιος ασθενής να χάσει κιλά. Η λιποαναρρόφηση είναι μία μέθοδος απώλειας τοπικού λίπους.
Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος υπάρχει τοπικό λίπος.
Αν μια ασθενής ή ένας ασθενής είναι στο επιθυμητό της βάρος και σε κάποιες περιοχές του σώματος όπως είναι η κοιλιά, όπως είναι η πλάτη όπως είναι τα πλαϊνά δεξιά και αριστερά στους γλουτούς, όπως είναι τα γόνατα τότε πάμε με την λιποαναρρόφηση και αφαιρούμε το λίπος από την περιοχή εκείνη.

P.A.L. λιποαναρρόφηση

Στην  P.A.L λιποαναρρόφηση (Power Assisted Liposuction)  ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί ειδικό μηχάνημα το οποίο κινεί την κάνουλα λιποαναρρόφησης.

Πρόκειται για μια σύγχρονη μέθοδο  που επιτρέπει εξαιρετική ακρίβεια στις κινήσεις του Γιατρού.  Στην τεχνική αυτή η κάνουλα που χρησιμοποιείται για τη λιποαναρρόφηση εκτελεί πολλές μικρές επαναλαμβανόμενες κινήσεις το δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα η διαδικασία να γίνεται πιο ελεγχόμενη, ακριβής και ταχύτερη. Η κίνηση αυτή απομονώνει τα λιποκύτταρα από το περιβάλλον τους και η αφαίρεσή τους γίνεται με ελάχιστο τραυματισμό των ιστών, δηλαδή λιγότερες μελανιές και λιγότερο οίδημα.

Η P.A.L λιποαναρρόφηση γίνεται σε κλινική, με τοπική αναισθησία και μέθη. Το κύριο πλεονέκτημά της είναι πως οι κακώσεις που δημιουργούνται είναι ελάχιστες άρα επιταχύνεται η αποθεραπεία. Ο μετεγχειρητικός πόνος ελαχιστοποιείται και μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλά αναλγητικά. Επειδή η κάνουλα είναι πιο λεπτή, η αφαίρεση λίπους είναι πιο ομοιογενής και η ουλή που δημιουργείται είναι μικρότερη γι’ αυτό και περνά σχεδόν απαρατήρητη.

 

Κόστος Λιποαναρρόφησης

Το κόστος της λιποαναρρόφησης διαφέρει ανάλογα με το σημείο εφαρμογής και τις ανάγκες του ασθενούς Η τελική τιμή της λιποαναρρόφησης διαμορφώνεται πάντοτε  με βάση την εξατομικευμένη θεραπείας που θα ακολουθηθεί.

Το ακριβές κόστος θα σας το πει ο Πλαστικός Θανάσης Παλλαντζας  στην πρώτη επίσκεψη που είναι συμβουλευτική και δεν χρεώνεται.

Τα αποτελέσματα της pal λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα;

Ναι είναι. Τα λιποκύτταρα των ενηλίκων είναι σταθερά σε αριθμό, δεν πολλαπλασιάζονται. Όταν παχαίνουμε ή αδυνατίζουμε αυξομειώνεται απλά ο όγκος τους.

Αυτό σημαίνει ότι μια και αφαιρούνται  λιποκύτταρα και δεν επανέρχονται το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Το σχήμα του σώματος που επιτυγχάνεται με την επέμβαση διατηρείται και στο μέλλον. Σε περίπτωση που κάποιος παχύνει πολύ μετά την λιποαναρρόφηση θα παχύνει ομοιόμορφα σε όλο το σώμα αλλά η συμμετρία του δεν θα αλλάξει.

High Definition Λιποαναρρόφηση

Η high definition λιποαναρρόφηση είναι η χειρουργική μέθοδος με την οποία αφαιρείται το περιττό λίπος από διάφορες περιοχές του σώματος. Πρόκειται δηλαδή για μια επέμβαση όπου μέσω μικροσκοπικών τομών του ενός χιλιοστού αφαιρείται το περιττό λίπος μέσω ειδικής κάνουλας.
  • Για ανθεκτικές σε δίαιτες και γυμναστική περιοχές.
  •  Άνδρες Γυναίκες
  • Πρόσωπο-λαιμός
  •  Κορμός και κοιλιακή χώρα
  •  Μηροί-γλουτοί
  •  Γάμπες
  •  Στήθος
  •  Μόνιμα αποτελέσματα

ΠΑΛΛΑΝΤΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πλαστικός Χειρουργός - Κηφισιά


ΑΘΗΝΑ

Όθωνος 99, Κηφισιά

210.808.69.30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

contact_divider