Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP
Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP

Αυτολογη Μεσοθεραπεια PRP

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία με PRP (Platelet Rich Plasma) είναι η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μεσοθεραπεία αντιγήρανσης. Η διαδικασία στηρίζεται στην ενεργοποίηση των αυξητικών παραγόντων που βρίσκονται σε πληθώρα στα αιμοπετάλια του ασθενούς, με αποτέλεσμα ο ιστός του δέρματος να αναπλάθεται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τα αποτελέσματά της είναι η σημαντική βελτίωση της υφής της επιδερμίδας, η καταπολέμηση των μικρών ρυτίδων, η ενδογενής ενυδάτωση του δέρματος, η αύξηση της ελαστικότητας, της σφρυγιλότητας και της λάμψης του δέρματος.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία, το  PRP, Platelet Rich Plasma, Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια  είναι τα αρχικά, έχει σαν στόχο την παραγωγή κολλαγόνου από τους ινοβλάστες και ελαστίνης  επίσης μέσω της διέγερσης τους από τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχουν τα αιμοπετάλια.

Διαδικασία PRP

Η διαδικασία είναι  απλή και γίνεται στο ιατρείο.

Δηλαδή γίνεται αιμοληψία  από την ασθενή,  φυγόκεντρείται το το αίμα του ασθενούς με αποτέλεσμα να χωρίζονται τα όμορφα απο τα έμμορφα συστατικά του αίματος δηλαδή το πλάσμα το οποίο περιέχει λευκά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια από τα συστατικά τα οποία είναι τα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Στη συνέχεια συλλέγουμε το πλάσμα και με διάφορες  ενεργοποιητές των αυξητικών  παραγόντων ετοιμάζεται  το prp.

Η τεχνική του είναι ακριβώς η ίδια με την ετερολογη μεσοθεραπεία  θεραπεία.

Δηλαδή μέσω λεπτών  βελονών εγχυουμε  στο αίμα το πλάσμα και αρχίζει σταδιακά η παραγωγή του κολλαγόνου στο από τους ινοβλάστες.

Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα της μεσοθεραπείας

Το αποτέλεσμα είτε στην μία είτε  στην άλλη θεραπεία  δεν φαίνεται άμεσα.

Η παραγωγή του κολλαγόνου δεν γίνεται μέσα σε μία μέρα απο τον οργανισμό.

Ο οργανισμός μετά από τις 7 ημέρες αρχίζει να φέρνει το αποτέλεσμα, το οποίο είναι η ενυδάτωση  του προσώπου.

Πόσες μεσοθεραπείες χρειάζονται

Ο αριθμός απο θεραπείες στις αυτόλογες και τις ετερόλογες μεσοθεραπείες δεν είναι ίδιος

Με τις ετερόλογες μπορεί να γίνει ένας κύκλος απο 5 θεραπείες, μία ανά δύο εβδομάδες, ενώ με την αυτόλογη μεσοθεραπεία  μπορεί να είναι από 2 μέχρι τρεις θεραπείες οι  οποίες έχουν ένα μεσοδιάστημα ενα μηνα η μια από την άλλη.

Πότε κάνω αυτόλογη πότε κάνω θεραπεία PRP

Μία ερώτηση που μου κάνουν στο ιατρείο είναι εγώ γιατρέ μου  είμαι είμαι κατάλληλη για αυτόλογη  ή  ετερολογη μεσοθεραπεια θεραπεία .

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι πολύ καλύτερη από την ετερόλγη όπως επίσης αν συνδυαστεί η ετερόλογη μαζί με την αυτόλογη μεσοθεραπεια,  δηλαδή αναμειγνύοντας όλα τα υλικά και τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία έχουμε το μεγαλύτερο Boost κολλαγόνογέννησης.

Άρα ο συνδυασμός των δύο αυτών θεραπειών σε μια είναι ο καλύτερος και ιδανικός τρόπος για να αναπλάσετε  το δέρμα.

Μετά ανάλογα με την ηλικία εξατομικεύεται και ο αριθμός των μεσοθεραπειοων.

Πως επιλέγουμε την μεσοθεραπεία

Κάθε φορά που κάποια ασθενείς ή κάποιος ασθενής με συμβουλευθεί  βλέπουμε την ποιότητα του δέρματος και αποφασίζουμε πόσες και τι θεραπείες θα  κάνουμε.

Είναι οι ενέσιμες θεραπείες ίδιες;

Δεν έχει καμία σχέση η μία θεραπεία από την άλλη  δεν μπορεί να αντικαταστήσει το Μ.πoτox την  μεσοθεραπεία ή η μεσοθεραπεία το  υαλουρονικό

Αν  ένα πρόσωπο  είναι αρκετά ενυδατωμένο, είναι φωτεινό,  σαφώς το μ.πότοx και το υαλουρονικό θα  δείχνουν πολύ καλύτερα.

Για αυτό η γνώμη μου είναι ενυδατώνουμε πρώτα το πρόσωπο με μεσοθεραπεία και στη συνέχεια άλλες.  Ο συνδυασμός και των τριών είναι κάτι το οποίο δίνει ένα τέλειο αποτέλεσμα

ΠΑΛΛΑΝΤΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πλαστικός Χειρουργός - Κηφισιά


ΑΘΗΝΑ

Όθωνος 99, Κηφισιά

210.808.69.30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

contact_divider