Ανάπλαση δέρματος
Ανάπλαση δέρματος

Αναπλαση δερματοΣ με λειζερ και peeling

Xημική απολέπιση προσώπου και και εφαρμογες λέιζερ για ανάπλαση δέρματος

Η πρόωρη γήρανση είναι πιο συχνή στις μέρες μας από ποτέ. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της αυξημένης έκθεσης γυναικών και αντρών στην ηλιακή ακτινοβολία.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αναζητούν τη συμβολή του πλαστικού χειρουργού για να αντιστρέψουν τις επιπτώσεις του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο.

Μια σειρά από τεχνικές είναι διαθέσιμες σήμερα που επιτρέπουν στους πλαστικούς χειρουργούς να αντιμετωπίζουν ένα ευρύτερο φάσμα δερματικών προβλημάτων σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Η χειρουργική επέμβαση, το λέιζερ και η χημική απολέπιση μπορούν να βελτιώσουν την αντιαισθητική εμφάνιση των ουλών ακμής και να αφαιρέσουν τις προκαρκινικές βλάβες του δέρματος.

Το δέρμα αποτελείται από την επιδερμίδα και το χόριο. Μέσα στο χόριο υπάρχουν στρώματα αποτελούμενα από κολλαγόνο, ίνες που χαλαρώνουν και τεντώνονται διαρκώς ανάλογα με την ηλικία και τις ώρες έκθεσης του καθενός στον ήλιο.

Η χημική απολέπιση (χημικό peeling), η δερμοαπόξεση και το λέιζερ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναγεννηθούν τα στρώματα του κολλαγόνου του δέρματος και να αντιστρέψουν τις αλλαγές της γήρανσης και της βλάβης του ήλιου.

Χημική απολέπιση (χημικό peeling)

Σε μια χημική απολέπιση, ο χειρουργός εφαρμόζει μία από τις πολλές διαθέσιμες χημικές ουσίες στο δέρμα.

Το γλυκολικό οξύ, το TCA ή το τριχλωροασετικό οξύ και η φαινόλη είναι παράγοντες που χρησιμοποιούνται συνήθως στην ανάπλαση του δέρματος.  Αυτά μπορούν να εφαρμοστούν στο δέρμα σε διαφορετικά επίπεδα αντοχής για τον καθένα για να επιτευχθεί επιφανειακή, μεσαία ή πιο βαθιά  χημική απολέπιση.

Ο πλαστικός χειρουργός  σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια θεραπεία είναι κατάλληλη για το δέρμα σας.

Πριν από οποιαδήποτε χημική απολέπιση, το πρόσωπο καθαρίζεται πρώτα καλά με ένα διάλυμα για την απομάκρυνση της λιπαρότητας  και την προετοιμασία του δέρματος για θεραπεία.

Καθώς εφαρμόζεται η χημική ουσία, διεισδύει στην επιδερμίδα και στο ανώτερο στρώμα του χορίου. Καθώς το αποξεσμένο δέρμα επουλώνεται, σχηματίζεται νέο κολλαγόνο και το δέρμα γίνεται πιο λείο.

Τα σημεία ηλικίας λόγω της έκθεσης στον ήλιο μπορούν επίσης να βελτιωθούν με χημική απολέπιση.

Dermabrasion – Δερμοαπόξεση για ανάπλαση δέρματος

Δερμοαπόξεση

Το Dermabrasion είναι μια χειρουργική τεχνική, με την οποία κάποιες βαθύτερες ουλές και ρυτίδες μπορούν να εξομαλυνθούν.

Ο χειρουργός χρησιμοποιεί ένα τοπικό αναισθητικό και/ή έναν παράγοντα ψύξης του δέρματος για να προκαλέσει μία τοπική αναισθησία.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια περιστρεφόμενη βούρτσα υψηλής ταχύτητας, ο χειρουργός αφαιρεί το ανώτερο στρώμα του δέρματος στο κατάλληλο επίπεδο για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Το μέγεθος και το βάθος των ουλών και των ρυτίδων καθορίζουν τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Οι κοινοί τομείς θεραπείας με δερμοαπόξεση περιλαμβάνουν γραμμές χειλιών, ουλές ακμής και μετατραυματικές ουλές.

Λέιζερ

Η χειρουργική επέμβαση με λέιζερ χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του δέρματος του προσώπου με ρυτίδες ή κηλίδες ηλικίας που προκαλούνται από υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή ουλές που προκαλούνται από ακμή ή τραύμα.

Σήμερα, υπάρχουν πολλοί τύποι επιλογών λέιζερ διαθέσιμες για την αντιμετώπιση του σύνθετου φάσματος αλλαγών που συμβαίνουν στο δέρμα μας ως αποτέλεσμα της γήρανσης, του ήλιου και της περιβαλλοντικής έκθεσης σε διάφορους βλαπτικούς παράγοντες.

Για παράδειγμα, τα υψηλής ενέργειας, ενισχυμένα κύματα φωτός του λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα (CO2) εξατμίζουν αμέσως το ανώτερο στρώμα του δέρματος, χωρίς αιμορραγία και ελάχιστο τραύμα στο περιβάλλον δέρμα, για να δημιουργήσουν τελικά μια ομαλότερη επιφάνεια.

λέιζερ πρόσωπο

Ο Θανάσης Παλλαντζας  μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιος τύπος επιλογής θεραπείας με λέιζερ είναι ιδανικός για εσάς. Το πρώτο ραντεβού δεν χρεώνεται

ΠΑΛΛΑΝΤΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πλαστικός Χειρουργός - Κηφισιά


ΑΘΗΝΑ

Όθωνος 99, Κηφισιά

210.808.69.30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

contact_divider