Ενέσιμες Θεραπείες και Θεραπεία Ρυτίδων
Ενέσιμες Θεραπείες και Θεραπεία Ρυτίδων

ΕνεσιμεΣ ΘεραπειεΣ και Θεραπεια Ρυτιδων

Η κατανόηση των διαφόρων τύπων θεραπειών για τις ρυτίδες του προσώπου

Ενέσιμες Θεραπείες και Θεραπεία Ρυτίδων

ενέσιμες θεραπείες - botox

Προεξέχουσες πτυχές του μετώπου, αυλακώσεις μεταξύ των φρυδιών ή έντονες ρυτίδες στο πλάι των ματιών (πόδια της χήνας) που παράγονται διαρκώς από συγκεκριμένους μύες έκφρασης του προσώπου και επανειλημμένα κουράζουν το δέρμα μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μειώνοντας τη λειτουργία των συγκεκριμένων μυών του προσώπου.

Οι νευροτοξίνες ( Dysport και Dysline κλπ) είναι αποστειρωμένες, καθαρές πρωτεΐνες που παράγονται από τα βακτήρια, Clostridium botulinum, στο εργαστήριο.

Οι νευροτοξίνες που ενίονται σε μικρές ποσότητες στους μυς του προσώπου διαχέονται στις νευρικές απολήξεις που καταλήγουν στον μυ και εμποδίζουν τα νευρικά ερεθίσματα να επιδράσουν στον μυ.

Όταν ενίεται το υλικό σε μια περιοχή, αποδυναμώνει ή παραλύει τον μυ γύρω από την περιοχή που εγχέεται για μια περίοδο αρκετών μηνών. Η προκύπτουσα εξασθένηση ή παραλυτική επίδραση στον μυ του προσώπου μειώνει προσωρινά ή εξαλείφει την προηγούμενη χαράκωση του δέρματος και έτσι αποφεύγεται η νέα αυλάκωση του δέρματος και συνεπώς η δημιουργία ρυτίδων.

H θεραπεία  μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες ώστε να γίνει εμφανής η επίδρασή του και το αποτέλεσμα διαρκεί συνήθως 3-4 μήνες, στα περισσότερα άτομα, πριν επιστρέψει η πλήρης μυϊκή κίνηση. Σε αυτό το σημείο η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί ανάλογα πάντα με την επιθυμία σας.

Fillers (προϊόντα πλήρωσης για πτυχές και ρυτίδες) για ανάπλαση δέρματος

Ενέσιμες Θεραπείες και Θεραπεία Ρυτίδων

Τα ενέσιμα αυτά υλικά είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται από τον γιατρό σας για την αντικατάσταση του χαμένου όγκου σε ορισμένες περιοχές του προσώπου σας.

Όταν χρησιμοποιούνται κατάλληλα, μπορούν να οδηγήσουν σε ουσιαστική και αρκετά μακροχρόνια βελτίωση.

Δεν είναι αντικαταστάσεις ή εναλλακτικές λύσεις στις νευροτοξίνες διότι αντιμετωπίζουν ένα διαφορετικό σύνολο προβλημάτων: βαθύτερες πτυχές και πτυχές – ρυτίδες που δεν οφείλονται στη μυϊκή δραστηριότητα.

Τα εγκεκριμένα από τον FDA fillers αποτελούν ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο, αλλά μερικά από τα κοινά fillers που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι τα εξής:

Υαλουρονικά οξέα (Juvederm,  Restylane και άλλα) για ανάπλαση δέρματος

Ενέσιμες Θεραπείες - Υαλουρονικό οξύ

Αυτά τα προϊόντα αποτελούνται από μια ουσία που μοιάζει με μια ουσία που βρίσκεται στο σώμα μας μεταξύ των κυττάρων. Αυτή η ουσία χάνεται καθώς μεγαλώνουμε, οπότε μπορεί κανείς να το θεωρήσει ως θεραπεία υποκατάστασης κατά κάποιο τρόπο.

Αυτά τα προϊόντα είναι μαλακά στην αφή και χρησιμοποιούνται στα χείλη και σε άλλες περιοχές, όπου υπάρχει ανάγκη ενός πιο μαλακού προϊόντος που θα γεμίσει το κενό.

Μικροσφαιρίδια υδροξυαπατίτη ασβεστίου (CaHA) (Radiesse) για ανάπλαση δέρματος

Αυτό το προϊόν είναι μια άλλη φυσική ένωση που υπάρχει στο σώμα μας.

Χρησιμοποιείται σε περιοχές όπου απαιτείται παχύτερο, σταθερότερο υλικό πλήρωσης. Έχει ποικίλες χρήσεις που κυμαίνονται από  του προσώπου την αύξηση καθώς επίσης και για την αναζωογόνηση των χεριών.

Οι περισσότερες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι αυτό το υλικό διαρκεί κάπως περισσότερο από τα προϊόντα του υαλουρονικού οξέος.

Πολυ-Λ-γαλακτικό οξύ (Sculptra) για ανάπλαση δέρματος

Αυτό το προϊόν είναι ένα συνθετικό πολυμερές που έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό στο διαλυτό υλικό ραμμάτων. Λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από τα άλλα προϊόντα πλήρωσης: διεγείρει το σώμα σας να παράγει νέο κολλαγόνο.

Προορίζεται για βαθύτερα σημεία ένεσης όπως το μάγουλο  και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στο βλέφαρό ή τα χείλη.

Απαιτεί πολλαπλές συνεδρίες ένεσης για την επίτευξη του στόχου της διόρθωσης, ενώ τα περισσότερα από τα άλλα υλικά πλήρωσης των ρυτίδων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διόρθωση των ιστών σε μια ή δύο συνεδρίες. 

Λίπος για ανάπλαση δέρματος

Η έγχυση λίπους δημιουργεί μια φυσική αύξηση για το πρόσωπο χρησιμοποιώντας το δικό σας “υλικό πλήρωσης”.

Το λίπος συλλέγεται συνήθως από την κοιλιά, τα πλευρά ή τους εσωτερικούς μηρούς και περίπου το ένα τρίτο του όγκου παραμένει μετά τη θεραπεία. Η έγχυση λίπους μπορεί να επαναληφθεί για πρόσθετη πλήρωση.

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία για την ανάπλαση δέρματος

Σε σύγκριση με τις τυπικές αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις, ο χρόνος στο ιατρείο για αυτές τις διαδικασίες και η επακόλουθη περίοδος αποκατάστασης είναι ελάχιστοι.

Η θεραπεία με botox διαρκεί συνήθως λίγα λεπτά  και οι περισσότεροι ασθενείς μπορεί να επιστρέψουν αμέσως στο σπίτι ή στην εργασία. Ο μικρός τοπικός ερεθισμός, ερυθρότητα, μώλωπες ή πρήξιμο στα σημεία της ένεσης είναι οι πιο συχνά παρατηρούμενες ανεπιθύμητες ενέργειες, οι οποίες συνήθως
μειώνονται μέσα σε λίγες ώρες.

Ομοίως, η θεραπεία με fillers μπορεί να επιτευχθεί με μια διαδικασία 5-15 λεπτών. Για τα fillers, είναι σύνηθες να προηγείται μια τοπική εφαρμογή αναισθητικού πριν από την ένεση στις περιοχές της θεραπείας. Κάποιος ήπιος ερεθισμός, πρήξιμο ή μώλωπες στα σημεία της ένεσης είναι συνηθισμένος, αλλά μπορεί εύκολα να καμουφλαριστεί με τυπικό μακιγιάζ εάν είναι απαραίτητο.

Ορισμένα υλικά πλήρωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λεπτές γραμμές, αν και οι λεπτές γραμμές βελτιώνονται συχνά με νευροδιαμορφωτές. Άλλα υλικά πλήρωσης είναι καλύτερα για την αύξηση του όγκου του προσώπου. Οποιαδήποτε από τις δύο μπορεί να απαιτήσει περισσότερες από μία συνεδρίες θεραπείας για μέγιστα θετικά αποτελέσματα.

ΠΑΛΛΑΝΤΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πλαστικός Χειρουργός - Κηφισιά


ΑΘΗΝΑ

Όθωνος 99, Κηφισιά

210.808.69.30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

contact_divider