Θεραπείες
Θεραπείες

Μεσοθεραπεια, Τι πρεπει να ξερειΣ

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία είναι μια επεμβατική, μη χειρουργική τεχνική. Χρησιμοποιεί ενέσιμες εγχύσεις (μικρο-ενέσεις) φαρμακευτικών και  βιολογικών  παρασκευασμάτων, φυτικών εκχυλισμάτων, βιταμινών και άλλων συστατικών σε  υποδόριο λίπος.

Οι ενέσεις μεσοθεραπείας φέρεται να στοχεύουν σε λιπώδη λιποκύτταρα, προφανώς προκαλώντας  λιπόλυση, ρήξη και κυτταρικό θάνατο μεταξύ των  λιποκυττάρων.

Γιατί να κάνω μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία είναι η καλύτερη θεραπευτική μέθοδος για δερματικά προβλήματα που παρουσιάζονται μέσα από τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Τέτοια μπορεί να είναι η αφυδάτωση και η προχωρημένη γήρανση.

Με τη μεσοθεραπεία εγχέεται στοχευμένα ένα ενεργό διάλυμα μέσω της βελόνας στο δέρμα.

Η μεσοθεραπεία είναι ιδανική για όσους πάσχουν από αφυδατωμένο, θαμπό, πρησμένο ή χαλαρό δέρμα και για όσους θέλουν να αντιμετωπίσουν την κυτταρίτιδα και το επίμονο, τοπικό λίπος.

Πολλά διαλύματα μεσοθεραπείας έχουν ως βάση το υαλουρονικό οξύ για το λόγο αυτό, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση για μια πλούσια λάμψη του δέρματος.

Η μεσοθεραπεία περιλαμβάνει γενικότερα τη χρησιμοποίηση διαφόρων στοιχείων όπως φυτικά εκχυλίσματα, ομοιοπαθητικοί παράγοντες, αμινοξέα, φαρμακευτικά προϊόντα, βιταμίνες και άλλες βιολογικές ουσίες στο δέρμα.

Μεμονωμένα, ή σε συνδυασμό, αυτά τα προϊόντα τοποθετούνται επιφανειακά σε μικρές δόσεις και μπορούν να διεγείρουν το μεταβολισμό των κυττάρων, να αυξήσουν την παραγωγή κολλαγόνου και να προωθήσουν το κυκλοφορικό, λεμφικό και ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος για να δημιουργήσουν μια βιολογική αντίδραση.

Μεσοθεραπεία - αποτελέσματα

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πιο σφριγηλό και πιο υγιές δέρμα και μπορεί επίσης να λειτουργήσει για τη βελτίωση της ενυδάτωσης του δέρματος, της τριχόπτωσης και της κυτταρίτιδας. 

Η μεσοθεραπεία, όταν χρησιμοποιεί  συνδυασμό υλικών για έγχυση, μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τα αποτελέσματα των υφιστάμενων θεραπειών, όπως η δερμοαπόξεση – το microneedling. 

Ποια η διαφορά της μεσοθεραπείας από τη δερμοαπόξεση (microneedling);

Το microneedling, συγκριτικά με τη μεσοθεραπεία, είναι πιο κατάλληλο για ραγάδες και ουλές στο σώμα. Ο ελεγχόμενος δερματικός τραυματισμός διεγείρει έναν καταρράκτη επούλωσης τραυμάτων, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση διαφόρων αυξητικών παραγόντων που θα προκαλέσουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, τα οποία είναι τα δομικά στοιχεία του υγιούς δέρματος.

🎯 Μεσοθεραπεία ή αντιγηραντικές κρέμες;

✓ Η Μεσοθεραπεία, στοχεύει στο μεσόδερμα δηλαδή στο “μεσαίο στρώμα” του δέρματος.
✓ Προσπαθούμε με αυτή να αποκαταστήσουμε τις φθορές που προκαλεί η επίδραση του χρόνου και του περιβάλλοντος στα κύτταρα του δέρματος.
✓ Στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, στο χόριο, υπάρχουν κύτταρα που ονομάζονται ινοβλάστες.
✓ Είναι υπεύθυνα για την παραγωγή ειδικών δομικών πρωτεϊνών του δέρματος: του κολλαγόνου, της ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέος. Με την πάροδο της ηλικίας οι ινοβλάστες εκφυλίζονται και λιγοστεύουν σε αριθμό με αποτέλεσμα να παράγουν λιγότερα δομικά υλικά. Έτσι το δέρμα χάνει τον όγκο και τη σφριγηλότητά του.
🎉 Χρησιμοποιώντας ειδικά σκευάσματα τα οποία περιέχουν ουσίες με αποδεδειγμένη αντιγηραντική και αναπλαστική δράση, ερχόμαστε και με πάρα πολύ λεπτές ενέσεις μεταφέρουμε τις ουσίες αυτές στο μεσόδερμα για να εμπλουτίσουμε το άμεσο κυτταρικό περιβάλλον με ουσίες πολύτιμες για την αναγέννηση και την ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος.

😱 Γιατί μεσοθεραπεία και οχι αντιγηραντικές κρέμες;

Οι βασικές ουσίες που ασκούν αντιγήρανση είναι μακρομόρια και άρα δεν μπορούν να περάσουν από το φυσιολογικό φραγμό του δέρματος (το φραγμό που προστατεύει το δέρμα από το περιβάλλον).
❤ Ο τρόπος να περάσουν αυτά τα μεγάλα σε μέγεθος μόρια στο βάθος του δέρματος και να προσληφθούν από τα κύτταρα εκεί που τα χρειάζονται, η μεταφορά τους στο μεσόδερμα με “μηχανικό” τρόπο δηλαδή μέσω της βελόνας.

ΠΑΛΛΑΝΤΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πλαστικός Χειρουργός - Κηφισιά


ΑΘΗΝΑ

Όθωνος 99, Κηφισιά

210.808.69.30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

contact_divider